+31 (0)6 83 77 09 48 info@balancepoint.nl

VOEDINGSADVIES

In Ayurveda speelt voeding de belangrijkste rol om de gezondheid te beïnvloeden, want we eten meerdere keren per dag. Wat we eten heeft dus heel veel invloed op onze constitutie. Voeding die goed is voor onze constitutie, brengt de elementen niet uit balans en ondersteunt onze gezondheid.
Echter op het moment dat we voeding kiezen die de verhouding tussen de elementen verstoort, ontstaat er disbalans en uiteindelijk ziekte. Dat betekent dus dat je met alles wat je eet de elementen in je lichaam in balans kan brengen of houden, of juist uit balans kan brengen .

Het advies wordt altijd afgestemd op het individu. Volgens Ayurveda bestaat er geen dieet dat voor iedereen goed is. Wij verteren zowel geestelijk als lichamelijk allemaal op een andere manier.

Sommige mensen vinden het lastig of misschien zelfs wel eng om hun voedingspatroon te veranderen. Maar ingrijpende veranderingen zijn lang niet altijd nodig. Veel mensen voelen zich al stukken beter met een paar kleine aanpassingen van hun eetpatroon. Soms kan het wel nodig zijn om (tijdelijk) anders te eten dan je gewend bent.

Ik geloof in totale voeding van lichaam en geest. Beiden moeten geprikkeld worden om een sterk, gezond en gelukkig mens te zijn. Ik beveel daarom ook meestal yoga aan naast een aanpassing in het voedingspatroon.